Autor Thema: DiabyteEN template and mmol/l  (Gelesen 8774 mal)

Offline Alf

  • Administrator
  • Special Member
  • *****
  • Beiträge: 6245
  • Country: 00
  • Mein Name ist Shumway. Gordon Shumway.
    • Diabetikertagebuch
  • Diabetestyp: ---
  • Therapie: ---
Re: DiabyteEN template and mmol/l
« Antwort #10 am: November 28, 2007, 07:55 »
Hi Henry,

well since the other templates are working fine it seems to be a specific problem of the diabyteEn-template.
Since the author is also writing in this board there's at least the chance thathe has some additional suggestions...
DM 1, ICT mit Lantus/Humalog/Insuman Rapid, Freestyle Libre, SiDiary Win & Android
Diabetes Software, Windhorst, Helden der Kindheit

Offline evila

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 6
Re: DiabyteEN template and mmol/l
« Antwort #11 am: November 29, 2007, 00:36 »
Hi Alf,

I did more testing and found out that what the issue seems to happen with any Excel template that uses [BLOOD_GLUCOSEX] or [24HXXBZ] . This paramaters don't seem to show the right decimal delimiter.

Hope this help determine what the problem is. It seems to be a problem with SiDiary and not with the template itself.

Cheers,

Henry.-

Offline Alf

  • Administrator
  • Special Member
  • *****
  • Beiträge: 6245
  • Country: 00
  • Mein Name ist Shumway. Gordon Shumway.
    • Diabetikertagebuch
  • Diabetestyp: ---
  • Therapie: ---
Re: DiabyteEN template and mmol/l
« Antwort #12 am: November 29, 2007, 09:55 »
Hi Henry,

your investigations are absolutely right!

The decimal character replacement that youve successfully configured is a workaround especially for Excel, which should primarily use the data list type 2. The fieldnames you have mentioned are part of list type 1 and they were actually not designed for the excel-export...
(List_1 is exporting a list "Day-by-Day", List_2 is exporting a data list "Record-by-Record")

I will keep in mind if we can put the decimal replacement to the other fields too but we need to check the implications to this code fraction.

As a quick workaround you could try to modify your Diabyte-Template and enhance the Blood_Clucose place holders like that:
[BLOOD_GLUCOSE1$REPLACE(.~,)] or [BLOOD_GLUCOSE1$REPLACE(,~.)]


DM 1, ICT mit Lantus/Humalog/Insuman Rapid, Freestyle Libre, SiDiary Win & Android
Diabetes Software, Windhorst, Helden der Kindheit

Offline evila

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 6
Re: DiabyteEN template and mmol/l
« Antwort #13 am: November 30, 2007, 00:26 »
Hi Alf,

This worked! I'm a happy man now.

Thanks for your assistance,

Henry.-

Offline Alf

  • Administrator
  • Special Member
  • *****
  • Beiträge: 6245
  • Country: 00
  • Mein Name ist Shumway. Gordon Shumway.
    • Diabetikertagebuch
  • Diabetestyp: ---
  • Therapie: ---
Re: DiabyteEN template and mmol/l
« Antwort #14 am: November 30, 2007, 08:18 »
You're welcome! :)
DM 1, ICT mit Lantus/Humalog/Insuman Rapid, Freestyle Libre, SiDiary Win & Android
Diabetes Software, Windhorst, Helden der Kindheit